woensdag, december 21, 2005

Fieps Kerstboom

Iedere keer vind ik het weer leuk om drukwerk te zien waar een illustratie van mij in staat. Vanochtend viel de nieuwste Bobo op de mat. Net zoals in de vorige editie (sinterklaasnummer) werden op de eerste 3 pagina's mijn ogen gestreeld door het werk van Fiep Westendorp. Het is misschien niet zo origineel maar Fiep Westendorp is mijn voorbeeld en idool. In mijn werkruimte hangt een grote display en meerdere posters van haar werk. Toen haar werk in de Kunsthal hing ben ik natuurlijk gaan kijken. Vervolgens heb ik een paar dagen nauwelijks kunnen tekenen omdat ik ongewild haar stijl probeerde te imiteren. Wat natuurlijk voor geen meter lukt.
Je zult misschien begrijpen dat ik wel een beetje trots ben dat mijn werk samen met dat van haar in een tijdschrift prijkt. Maar toch, als ik de bladzijden omsla en ik zie mijn eigen werk kan ik er niets aan doen dat ik toch mijn kerstboom met die van haar vergelijk. En dat kan ik beter niet doen.
Voor de boom van Fiep Westendorp zul je dus zelf een Bobo moeten kopen, ik laat alleen die van mij zien. Heb je gelijk wat te doen in je kerstvakantie: zoek de kerstknutsels onderaan de illustratie terug in de boom.

Geen opmerkingen: