dinsdag, februari 19, 2008

Zen To Done 2

Mijn eerste maand Zen To Done zit er op. Tijd voor evaluatie van fase 1 en stap 2. Een maand is zeker niet te lang om jezelf een nieuwe gewoonte aan te leren. Ik ben ook een weekje op vakantie geweest dus ik vergeef het mezelf maar dat ik er nog niet helemaal ben met mijn inboxen. Vaak vergeet ik om mijn notitieboekje mee te nemen en mijn map was zelfs even helemaal in vergetelheid geraakt. Een begin is er en dat voelt alvast prettig.
Nu moet ik dagelijks mijn inboxen gaan 'processen' en daar komen toch een paar akelige gewoonten van mij om de hoek kijken. De eerste is dat ik een onverbeterlijke twijfelaar ben. Opruimen kost me altijd uren omdat ik nooit kan beslissen wat ik zal doen met hetgeen ik in mijn handen heb. Vaak besluit ik uiteindelijk om de beslissing nog even uit te stellen. Dat mag nu niet meer. Ik moet alles uit mijn inbox meteen omzetten in een To Do en opruimen. Als iets minder dan 2 minuten kost om te doen, moet ik het zelfs meteen doen. Ik vraag me af of ik me zoveel daadkracht eigen kan maken in een maand tijd.
Mijn andere akelige gewoonte is dat ik mijn nieuwsgierigheid niet kan bedwingen. Toch heb ik mijn Mail ingesteld op mail checken ieder uur in plaats van doorlopend.
Help.

Geen opmerkingen: